Media

Video

Bekijk trio42 in het tv-programma NTR Premiere

Impressie van een live concert:

 

M. Glinka - Romance (live op Radio 4 vanuit het Concertgebouw Amsterdam)

Trailer CD 'Destination'
D. Milhaud - Brasileira uit Scaramouche

C. Franck - trio op.1 no.1


Foto's

door fotografe Nike Martens

[nggallery id=1]


Recensies

"De cd opent met Drie Russische liederen van Glinka, die direct treffen door hun eenvoud en smachtende melodieen. Ook het trio van Franck heeft een melancholieke ondertoon. Iberts Trio (origineel voor harp, viool en cello) klinkt typisch Frans en lichtvoetig. Van Sjostakovitsj worden vijf dansen gespeeld. Aangename en soms humoristische stukjes, zonder de dramatiek van diens symfonieen. Als bonustrack een sensuele samba uit Scaramouche van Milhaud. Zowel de repertoirekeuze als de uitvoeringen zijn voortreffelijk. Het is wachten op opdrachtcomposities van hedendaagse componisten voor dit bijzondere trio."

Akkoord Magazine (nummer 42) over de debuut-CD van trio42

"De subtiele tonen tussen viool en harp werden min of meer tegendraads ondersteund door de zachte sonore melodie van de saxofoon. Opvallend was hun voortdurende en nauwkeurige oogcontact. [Het eerste pianotrio van C. Franck werd] gespeeld met opkomende en afnemende heftigheid als was het een herfststorm. Het publiek waardeerde het met luid applaus."

Het Leids Nieuwsblad n.a.v. het concert van trio42 op 22 oktober 2011 in Kasteel Duivenvoorde te Voorschoten

"Het samenspel tussen de drie instrumenten was heel goed. Het enthousiasme en de muzikaliteit spatten ervan af. Ook de harpist haalde met zijn mooie en enthousiaste spel het onderste uit de kan. Het trio werd dan ook beloond met een daverend applaus en mooie bloemen."

De Harlinger Courant n.a.v. het concert van trio42 op 6 maart 2011 in de Doopsgezinde Kerk in Harlingen