Nieuws

Vernieuwd trio42 in 2016!

P1080122

trio42 gaat vernieuwd het nieuwe jaar in! Na een seizoen met interim-saxofonist Ties Mellema te hebben gespeeld, en het huidige seizoen als 'sabbatical' te nemen, is trio42 in 2016-17 weer helemaal terug van weg geweest! trio42 verwelkomt Anneleen Schuitemaker op harp, en Juan Manuel Domínguez op saxofoon. Anneleen is afkomstig van de beroemde harp-pedagoge Erika Waardenburg, en ze is momenteel ook verbonden aan de academie van de Staatskapelle in Berlijn. Juan is een Argentijnse saxofonist en speelt ook in het Aurelia Saxofoonkwartet en in het Keuris Quartet. Daarnaast blijft oprichtster violiste Merel Vercammen natuurlijk actief in het ensemble. Binnenkort worden nieuwe concertdata op deze website bekend gemaakt. We kijken er naar uit u in het nieuwe jaar te zien, alvast de beste wensen!

trio42 in NTR Podium Première

Wat krijg je als je een ensemble als trio42 op een blind date stuurt met een componist?

Dat kunt u aanstaande zondag 3 november in het programma NTR Podium Première bekijken. De opnames in juni waren erg spannend; het was voor de aan ons gekoppelde componist een grote verrassing om voor harp, viool en saxofoon te moeten schrijven. De dag begon dan ook met het demonstreren van onze combinatie van instrumenten en de klanken die je hiermee kunt creëren. Maar veel tijd was er niet; binnen één dag moest het nieuwe stuk af zijn, en bovendien ook nog dezelfde avond uitgevoerd worden!

Is het gelukt om de compositie op tijd af te krijgen en uit te voeren? U kunt a.s. zondag zien hoe het ons en de andere ensembles – Duo Verso en het Kobra Ensemble – is vergaan.

NTR Podium Première: 3 november | 13:00 | Ned2
(Herhaling: 4 november | middernacht | Ned2)

Bekijk hier de trailer of kijk hier de gehele uitzending terug

Londen tournee

In juni zal trio42 zijn debuut maken in het Verenigd Koninkrijk!

Flyer UK

We zullen ons nieuwe programma rondom het ijzingwekkende sprookje van Christian Anderson uitvoeren: The Ice Maiden, waar Stravinsky zijn ballet Le Baiser de la fée op schreef. Met één van Debussy’s mooiste triowerken, Russische expressiviteit uit Het Zwanenmeer en de Engelse premiere van "The Frozen Lake", geschreven door de Nederlands-Argentijnse componist Carlos Micháns.

Ookal is het midden-zomer in Londen, raak betoverd door dit prachtige winterse sprookje!

Data en zalen:
18 June, 1pm: Lunch concert in Lincoln's Inn details
19 June, 7:30: Concert in The Forge (Camden) details
20 June, 7:30: Concert in het Dutch Centre (7 Austin Friars) details
21 June, 6pm: Concert in de National Gallery (Room 43) details

Wellicht tot ziens in Londen!

wereldpremière ‘The Frozen Lake’

Het is winter. Buiten vriest het, maar binnen wordt er verhit gestudeerd. Door ons tenminste, want aanstaande zondag brengen wij de première van Carlos Micháns' Frozen Lake! Het sluitstuk van ons nieuwe programma 'The Ice Maiden'. Een programma rondom het gelijknamige, ijzingwekkende sprookje van Hans Christian Andersen, waarin dood en liefde elkaar bevechten in een prachtige, strenge winter.

Aan het begin van onze eigen lange winter legde Micháns nog de laatste hand aan trio42's nieuwste werk. En nu is het aan ons! "Hoewel ik niet vaak programmamuziek schrijf, vinden mensen mijn muziek toch vaak 'beeldend' of 'visueel'. En in de 'The Frozen Lake' was dat ook zeker mijn bedoeling", aldus de componist. Met deeltitels als Reflections, Skating Ghost en The Lake Melts kunt u zich vast al een beeld scheppen. Wij hebben ons vol gestort op de vertaling naar de muziek; de eerste blaren zijn al gesignaleerd. Als u benieuwd bent geworden bent u van harte welkom aanstaande zondag 27 januari 2013 in de Schuilkerk te Diemen.

Update: Applaus voor de componist, net na de eerste uitvoering van The Frozen Lake!

Kuhmo Chamber Music Festival ~ Finland

trio42 speelt deze zomer op het Kuhmo Chamber Music Festival in Finland, waar het dankzij een "Kainuun Sanomat Scholarship" masterclasses kan volgen bij het befaamde Enescu kwartet en pianist Konstantin Bogino. Onderweg naar Finland is een omweg gemaakt langs de Franse Champagnestreek, om twee concerten te geven in de kerken van Voisey en Bourbonne-les-Bains:

Aankondiging concerten Frankrijk in plaatselijke krant

Concert in Voisey

Onderweg naar Finland (een reis die 4 dagen duurde en langs Polen, Litouwen, Letland en Estland leidde) werd ook af en toe op locatie gespeeld. Nieuwe fans werden snel gevonden in Tallinn:


Voor updates over de reis en meer foto's volgt u trio42 op facebook.

trio42 wint coachingstraject Festival Classique

Na een uitgebreide selectieprocedure is trio42 dit jaar door een jury bestaande uit Liza Ferschtman, Jörn Boysen en Annemarie Goedvolk uitgekozen voor het coachingstraject van Festival Classique in Den Haag! Dit betekent onder andere dat we een aantal concerten gaan geven tijdens het festival in juni, maar ook dat we de kans krijgen om te werken met een muziektheatermaker, stylist, ontwerper en een regisseur.

Zowel de sessies met de regisseur (Sébastian Dutrieux) als de ontwerper (Bob van den Berg) zitten er al op. Bent u ook zo benieuwd naar het resultaat? Kom dan vooral naar een van onze komende concerten en volg ons vooral op twitter! We lichten alvast één tipje van de sluier op: bij een van de concerten gaat u samen met ons een heerlijk gerecht bereiden in een heuse kookstudio!

trio42 in VIRUS op radio 4

Op 22 maart 2012 zal trio42 live optreden in het radioprogramma VIRUS. Het programma is bij te wonen in de Rotterdamse Schouwburg (22:00-23:00) en wordt om 00:00 uitgezonden op Radio 4. Ook kunt u de online broadcast beluisteren op radio4.nl.
Update: De uitzending is op virus.radio4.nl terug te zien.

trio42 wenst u fijne feestdagen!

2011 was een mooi jaar voor trio42! Onze debuut CD werd uitgebracht en Stichting trio42 werd een feit. De CD 'Destination' ontving lovende recensies in o.a. Akkoord Magazine en was regelmatig te horen op Radio 4. De verkoop gaat erg goed, zó goed zelfs dat er alweer een tweede druk onderweg is! Daarnaast is de CD sinds kort via iTunes te downoaden.


Ook in het nieuwe jaar heeft trio42 weer mooie projecten op de agenda staan, die wij graag met u delen. De Nederlands-Argentijnse componist Carlos Micháns zal in 2012 met behulp van het Fonds Podiumkunsten een eerste opdrachtcompositie voor trio42 schrijven. Individuele leden speelden al eerder composities van hem (violiste Merel Vercammen won een speciale prijs met het stuk 'L'Ange Maudit' op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het wervelende 'Mouvements Éclatants' werd geschreven voor harpist Remy van Kesteren). We houden u graag op de hoogte over de premièredatum. Het jaar 2012 beginnen wij met twee feestelijke nieuwjaarsconcerten; op 8 januari in de provincie Friesland en op 29 januari in Zuid-Holland. U bent natuurlijk van harte welkom! Maar voor nu wensen wij u:

Prettige Feestdagen en alle goeds voor 2012!

CD van trio42 als kerstcadeau?

Na een succesvolle release van de CD 'Destination' op 22 oktober, waarbij het eerste exemplaar is uitgereikt aan de Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland dhr. Franssen, is de debuut-CD van trio42 nu online te bestellen via deze pagina.
Een ideaal cadeautje voor de feestdagen!


trio42 tijdens het CD Release Concert in Kasteel Duivenvoorde


Signeersessie na afloop

Release debuut CD ‘Destination’

Speciaal presentatie concert op 22 oktober in Kasteel Duivenvoorde

Naar aanleiding van een eerder concert in het prachtige kasteel Duivenvoorde organiseren wij samen met Kunstkring Duivenvoorde een speciaal concert ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe CD.

Dit presentatie concert zal op 22 oktober 2011 om 20:00 uur plaatsvinden in Kasteel Duivenvoorde te Voorschoten. Op het programma staat een selectie uit de werken van de CD en enkele nieuwe verrassingen. In de pauze en na afloop zal er de gelegenheid zijn om de CD (à 15 euro) aan te schaffen.

Kaarten à 12,50 zijn te bestellen via www.kunstkringduivenvoorde.nl of per email: skd@ziggo.nl

De CD's zullen later deze maand ook te bestellen zijn via deze website.

debuut-cd komt deze herfst uit

Eind juni heeft trio42 in de Oude Kerk in Batenburg opnames gemaakt voor de CD die deze herfst uitkomt.

Op deze CD zal een combinatie van zowel Franse als Russische werken komen te staan. Naast het stormachtige pianotrio no.1 van C. Franck en de intieme Drei Russische Lieder van M. Glinka, staan hier ook het sprankelende harptrio van J. Ibert en de romantische Five Pieces van D. Shostakovich op. Met als bonustrack een onvervalste samba uit Brazilië in de Brasileira van D. Milhaud.

Een kleine impressie van de opnames:


Heeft u interesse in deze CD? Dan kunt u zich op de homepage inschrijven voor onze nieuwsbrief. U krijgt dan t.z.t. alle informatie over de CD en onze andere projecten per e-mail toegestuurd!

Zomerprogramma bekend!

trio42 heeft het programma voor deze zomer bekend gemaakt, speciaal samengesteld voor de NJO Muziekzomer waar harpist Remy van Kesteren dit jaar Artist in Residence is:

J. Jongen - uit: Deux Pieces en trio, Op. 80
I. Assez Lent

C. Micháns - Wereldpremiere, nieuw werk voor harpsolo

J. Brahms - Trio in Es-groot, Op. 40
I. Andante
IV. Allegro con brio

C. Saint-Saëns - Fantaisie, Op. 124, harp en viool

R. Noda - Improvisation I, saxofoon solo

C. Franck - Trio in fis-klein, Op. 1, no. 1
I. Andante con moto

Nieuwe website

Dit is de nieuwe site van trio42. U kunt zich hier o.a. inschrijven voor de nieuwsbrief, de aankomende concerten bekijken, of reageren op één van de afgelopen concerten. Veel plezier!