Bio

trio42 wordt gevormd door drie topmusici: Merel Vercammen, Anneleen Schuitemaker, en Juan Manuel Domínguez. Vol passie geven zij op harp, viool en saxofoon de muziek een nieuwe impuls in veelzijdige en fantasierijke programma's. De drie musici hebben elkaar gevonden in een zoektocht naar repertoire voor deze onbekende, maar verrassend mooie samenstelling, die door hun enthousiaste presentatie voor een breed publiek toegankelijk is. trio42 speelde al op vele podia en festivals zoals het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen, het Grachtenfestival, de NJO Muziekzomer, de Zeister Muziekdagen, Festival Classique en het Kuhmo Music Festival. In het najaar van 2011 kwam hun debuut-CD 'Destination' uit, die lovend werd beoordeeld in de pers (o.a. Akkoord Magazine). Diverse componisten (zoals Carlos Micháns) schreven nieuw repertoire voor trio42. Het grootste deel van hun repertoire bestaat echter uit eigen gearrangeerd werk.

trio42 is veel dank verschuldigd aan voormalig leden saxofonist Christiaan van der Weij (mede-oprichter en lid van trio42 van 2008 tot 2014), harpist Remy van Kesteren (lid van 2008 tot 2015), en saxofonist Ties Mellema (lid in seizoen 2014-2015).

Anneleen Schuitemaker

Harp

Anneleen Schuitemaker (1992) is een Nederlandse harpiste die sinds kort verbonden is aan de prestigieuze academie van de Staatskapelle in Berlijn. Anneleen studeert daarnaast ook in de Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij de befaamde pedagoge Erika Waardenburg. Anneleen heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs op het Rosa Spier Harp Concours (2011) en de eerste prijs op het 5eInternationale Harp Concours in Duitsland (2014). Ook heeft zij mogen soleren met diverse orkesten in harpconcerten van o.a. Boieldieu, Bosveld, Ditters von Dittersdorf, Händel en Mozart.

Zie ook: anneleenschuitemaker.nl.

 

Merel Vercammen

Violin

Merel Vercammen (1988) is eerste prijs winnares van het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, bovendien werd haar op dit concours de prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands werk uitgereikt. Ook was Merel prijswinnaar bij de London Grand Prize Virtuoso Competition en behaalde zij in 2014 haar Master of Performance diploma aan het Royal College of Music in Londen met hoogste onderscheiding (cum laude). Merel soleerde met diverse orkesten in het grote klassieke en romantische repertoire en vorig jaar schreef componiste Mathilde Wantenaar een nieuw vioolconcert voor haar. Merel volgde masterclasses bij o.a. Emmy Verhey, Phillipe Graffin, Valery Oistrach, Liviu Prunaru, Yayoi Toda, Josef Rissin, Lewis Kaplan, Daniel Hope, Ilya Grubert en Zakhar Bron. In 2013 maakte zij haar debuut in de prestigieuze Londense concertzaal Wigmore Hall.

Zie ook: merelvercammen.nl.

Juan Manuel Domínguez

Saxophone

Juan Manuel Dominguez (1985) is een Argentijnse saxofonist. Hij behaalde in 2007 zijn Bachelor of Music aan de National Music Conservatory of Buenos Aires “Carlos Lopez Buchardo” In 2008 vestigde hij zich in Nederland om bij Arno Bornkamp te studeren. In 2011 behaalde hij aan het Conservatorium van Amsterdam opnieuw een Bachelor of Music diploma en in 2013 gehaalde hij zijn Master of Music diploma. In 2007 won hij met het Argentijnse saxofoonkwartet 4Mil een 1e prijs op de “Bienal Juvenil” Competitie in Buenos Aires en ook een 1e prijs op de “Musica en Plural” Competitie in Buenos Aires. Juan treedt veel op in verschillende kamermuziekformaties. Hij is een vast lid van het 'Keuris Quartet', 'Aurelia Saxofoonkwartet', en het 'Duo Ormaza'.