Nieuws

wereldpremière ‘The Frozen Lake’

Het is winter. Buiten vriest het, maar binnen wordt er verhit gestudeerd. Door ons tenminste, want aanstaande zondag brengen wij de première van Carlos Micháns' Frozen Lake! Het sluitstuk van ons nieuwe programma 'The Ice Maiden'. Een programma rondom het gelijknamige, ijzingwekkende sprookje van Hans Christian Andersen, waarin dood en liefde elkaar bevechten in een prachtige, strenge winter. Aan het begin van onze eigen lange winter legde Micháns nog de laatste hand aan trio42's nieuwste werk. En nu is het aan ons! "Hoewel ik niet vaak programmamuziek schrijf, vinden mensen mijn muziek toch vaak 'beeldend' of 'visueel'. En in de 'The Frozen Lake' was dat ook zeker mijn bedoeling", aldus de componist. Met deeltitels als Reflections, Skating Ghost en The Lake Melts kunt u zich vast al een beeld scheppen. Wij hebben ons vol gestort op de vertaling naar de muziek; de eerste blaren zijn al gesignaleerd. Als u benieuwd bent geworden bent u van harte welkom aanstaande zondag 27 januari 2013 in de Schuilkerk te Diemen. Update: Applaus voor de componist, net na de eerste uitvoering van The Frozen Lake!

Geschreven door trio42 op